Followers

Friday, 30 December 2011

Last Batch Hangout Before School Ends II

Haha,ni bukan la hangout ramai2 kali kedua..tapi gamba2 yg baru upload dr kamera yang berbeza.
Location: Berjaya times square..










Yeah..pool pling best sbb dapat kalahkan star Amirul Salim 3-2 (5 game ).. pling ta puas aty fes game tibe2 plak masuk ball itam..huhu..seb bek ta kalah overall.

Anyway..golf..lu mmg the best.

Huhu..ni j kot..semoga korang yg membaca dpanjangkan umur murah rezeki..amin

Thursday, 29 December 2011

Next To You ♥

[Chris Brown]
You’ve got that smile
That only heaven can make
I pray to God everyday
That you keep that smile

[Justin Bieber]
Yeah, you are my dream
There’s not a thing I won’t do
I’ll give my life up for you
Cos you are my dream

[Bridge]
And baby, everything that I have is yours
You will never go cold or hungry
I’ll be there when you’re insecure
Let you know that you’re always lovely
Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]
One day when the sky is falling
I’ll be standing right next to you
Right next to you
Nothing will ever come between us
I’ll be standing right next to you
Right next to you

[Chris Brown]
You had my child
You make my life complete
Just to have your eyes on little me
That’d be mine forever

[Bridge]
And baby, everything that I have is yours
You will never go cold or hungry
I’ll be there when you’re insecure
Let you know that you’re always lovely

Girl, cos you are the only thing that I got right now

[Chorus]
One day when the sky is falling
I’ll be standing right next to you
Right next to you
lyricsalls.blogspot.com
Nothing will ever come between us
I’ll be standing right next to you
Right next to you

[Bridge]
We’re made for one another
Me and you
And I have no fear
I know we’ll make it through

One day when the sky is falling
I’ll be standing right next to you
Ohh ohh ohh ohhhhh

[Chorus]
One day when the sky is falling
I’ll be standing right next to you
Right next to you
Nothing will ever come between us
I’ll be standing right next to you
Right next to you

Oh nah nah
Oh yeah
Stand by my side
When the sky falls
Oh baby
I’ll be there

You’ve got that smile
That only heaven can make
I pray to God everyday
To keep you forever

anda marah..?

Abu  Umamah Albahili R.A berkata Nabi Muhammad SAW bersabda : "Siapa yang dapat menahan marah padahal ia dapat (kuasa) untuk memuaskan marahnya itu,tetapi tidak dipuaskan bahkan tetap ditahan/disabarkan.maka Allah SWT mengisi hatinya dengan keindahan pada hari kiamat "


Sudah tentu ramai dalam kalangan kitayang susah untuk menahan marah bukan,lebih2 lagi apabila orang yang melakukannya lebih muda dari kita,lebih rendah pangkat dari kita,mahupun lebih kurang sesuatu dari kita.Secara mudahnya lagi disebut marah kategori ini ekrana diri kita diracuni dengan sifat ego.Tanpa kita sedari marah itu sebenarnya hanya mendatangkan keburukan dari kebaikan.

Ini kerana segala sesuatu cubaan yang datang kepada kita datangnya dari Allah jua.Maka apabila kita marah,itu sudah cukup menunjukkan kita tidak menerima qada' dan qadar Allah.masya Allah.Anda susah menahan marah..? Ketika anda marah,fikir2kanlah..begitu besar nikmat yang Allah sediakan pada hambanya yang bersabar.

Sabda Rasullah SAW :"Sesungguhnya saya mengetahui suatu kalimat yang apabila diucapkannya, tentulah hilang apa yang ditemuinya (kemarahannya), iaitu andaikata dia mengucapkan: أعوذ بالله من الشيطان الرجيم, tentulah lenyap apa yang ditemuinya (kemarahannya) itu."Seseorang lalu berkata kepadanya (orang yang merah padam mukanya): "Sesungguhnya Nabi S.A.W. bersabda: Mohonlah perlindungan kepada Allah S.W.T dari syaitan yang direjam." (Muttafaq'alaih)

Sabda Rasullah SAW : Marah itu adalah bara api maka padamkanlah ia dengan berwudhuk. (HR Al-Baihaqi dan sebahagian ulama yang lain menghasankannya)

Sabda Nabi SAW : "Apabila salah seorang antara kalian marah maka hendaklah dia diam ". (Hadis riwayat Imam Ahmad)

(Orang yang bertaqwa) orang-orang yang menafkahkan (hartanya), baik di waktu lapang mahupun sempit, dan orang-orang yang menahan kemarahannya dan memaafkan (kesalahan) manusia. Dan Allah mencintai orang-orang yang berbuat kebaikan. (Ali 'Imran: 134)



Wednesday, 28 December 2011

Keajaiban di sebalik air mata III..

Bismillahirrahman nirahim
Segala puji bagi Allah ,Tuhan sekelian alam.Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW serta keluarga para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Alhamdulillah,hari ni saya masih lagi diberi kesempatan untuk menyambung perbincangan kte mengenai keajaiban disebalik air mata.Sebelum ni sy ad bercerita tntg kngn2 sy bersama air mata dan disusuli dengan kebaikan air mata..hari ni sy mahu berkongsi tentang air mata yang dapat memadamkan api neraka.

Nabi SAW bersabda yang bermaksud : " Tiap mata pasti akan menangis pada hari khiamat , kecuali mata yang dipejamkan dari segala yang haram dan mata yang berjaga malam dalam jihad fisabilillah dan mata yang menitiskan air mata walaupun sebesar kepala lalat kerana takutkan Allah " Riwayat Abu Naim.

Hadis ini membicarakan tentang pada hari khiamat,semua mata pasti akan menangis kerana menyesal kecuali 3 jenis mata:
  1. Mata yang dipejam dari segala yang haram
  2. Mata yang berjaga malam
  3. Mata yang menitiskan air mata walaupun sebesar kepala lalat kerana takutkan Allah.
hm,,raseny jelas kot jenis2 mata yang tergolong di antara mata yang senang ketika hari akhirat nanti.
oleh kerana saya ada sedikit masa terluang,makanya ingin perjelaskan lagi cket la.

Mata yang dipejam dari segala yang haram bermakna mengelak dari melihat maksiat dan kemungkaran seperti melihat gamba seksi,benda yang boleh menaikkan syahwat atau yang sewaktu dengannya.

Mata yang berjaga malam kerana jihad fisabilillah pula ditujukan kepada mereka yang bersengkang mata demi  untuk menegakkan agama Allah tidak kira dalam bentuk jihad kecil mahupun besar.Jihad terlalu besar maksudnya kerana jihad bukan sekadar berperang di jalan Allah.

Mata yang menitiskan air mata walaupun sebesar kepala lalat pula dimaksudkan kepada mereka yang bertaubat kepada Allah,mereka yang Ta;jub dengan kebesaran Allah dan mereka yang Sentiasa yakin dengan Kekuasaan Allah.dan oleh kerana itu mereka ini telah mengeluarkan sedikit air mata maka itu sudah menckupi untuk memadamkan nyalaan api neraka.Sesugguhnya Allah itu maha mengetahui dan maha penyayang.


solusinya..jagelah mate kte sebaiknya kerana mereka mempunyai hak yang perlu kte penuhi yaitu sentiasa melihat perkara yang baik,tidur secukupnya dan menjaga kebersihannya.Jika kita gagal berbuat demikian khuatir mereka akan tuntut hak mereka di akhirat kelak..masya allah.

Akhirul kalam..assalamualaikum.

yeay da seratus ^_^

Alhamdulillah..selepas beberapa saat mengepost post tadi at grup Diari Sahabat BLogger makanya denga rasminya sy mengisytiharkan wan imanul aisyah..sebagai follower yang keseratus :)



Oleh kerana anda spesyel,makanya sy bercadang untuk menyediakan hadiah untuk awak.tapinya rahsia la sbb ta  
terpk ag un sbenany..haha.sape tanak adiah an..em,nt sy pl la ek..

Makanya dengan itu,genaplah ke seratus da follower..terima kasih lagi diucapkan kepada anda semua..love u all :)
bercerita tentang seratus..makanya tetibe saya teringat tentang kenangan dulu2 dimana saya pernah mendapat  
angka seratus..tapi angka ape plak..?


hehe..nantikan di post yang akan datang :) 

who will be my hundred..?

Alhamdulillah,,dengan tidak tersangka2 nya..follower saya sudah mencecah angka 99 dalam mase 1 hari.
huhu..sangat terharu..terima kasih kepada korang yg follow blog sy yang ta sberapa niy..yang penting korang dapat input2 yang ingin saya sharekan disini..dan sangat dialu2 kan utk komen dimana2 post yang anda suke..

Kalau anda ingin tahu,sy baru sahaja rase na update blog niy seminggu sblum cuti skola niy berakhir..oleh itu,na post la bnyk2 sblum kene pegi asrama.harap dapat beri sokongan dan dorongan untuk saya terus mengupdate blog pada masa hadapan.

Oleh kerana sedang lagi bersekolah,makanya saya tiada hadiah yang gempak2 untuk diberi kepada follower yang ke seratus.tapiny sy semestinya ckup teruja untuk memaparkan siapa yang ckup bertuah ini..


Terima kasih juga kepada grup2 blog yang saya sertai di facebook.


Keajaiban di sebalik air mata II..

Yeah..kte kembali semula dalam segmen renung2an..huhuh..Kembali pada perbincangan kita pada post yang lepas yaitu keajaiban di sebalik air mata yanga sy rase ta sume orang tahu sebenarnya.So,sy na share keajaiban ciptaan tuhan dimana airmata yang kte salu kluarkan itu terselit 1001 fadhilatnya.


Antara keajaiban air mata yang kita keluarkan itu ialah..

1.Membantu penglihatan

Air mata ternyata mampu membantu penglihatan seseorang , jadi bukan hanya pada mata itu sendiri.Cairan
yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada membran mata yang boleh  menyebabkan mata menjadi kabur.


2.Mengurangkan stress atau tekanan


Air mata yang kita keluarkan juga mampu mengurangkan tekanan kerana air mata mampu mengeluarkan hormon stres yang berada dlm tubuh iaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin.
Selain dapat menurunkan tekanan,air mata juga boleh menyembuhkan dari penyakit yang boleh diakibatkan oleh tekanan seperti darah tinggi.


3.Melegakan perasaan


Meskipun kita mengalami pelbagai dugaan dan ujian yang melanda.Semestinya lepas nangis kita mesti rase lega btul ta..? ini kerana,sistem limbik,otak,dan jantung akan menjadi lebih lancar setelah kita menangis.oleh itu kita akan merasa lega.




4.Membunuh Bakteria


Tak perlu ubat titis mata,cukuplah air mata berfungsi sebagai antibakteria semula
 jadi,Didalam airmata terkandung cairan yang disebut lisozom yang boleh membunuh sekitar 90-95% bakteria2 yang terlekat pada tangan,bersin,dan mane2 bakteria hanya dalam 5 minit.Masya allah.



5.Mengeluarkan racun

Ternyata seorang ahli biokimia, Wiliam Frey telah melakukan beberapa kajian tentang air mata dan menemukan bahawa air mata yang keluar dari hasil menangis kerana emosional ternyata mengandungi racun.Ini bermakna airmata yang keluar itu juga membawa keluar racun yang berada dalam tubuh badan kita.



Terlalu banyak Keajaiban tubuh badan kita yang tidak pernah disedari sebenarnya..Sesungguhnya Allah itu maha pemurah dan penyayang terhadap makhluknya.Sudahkah kita cukup bersyukur terhadap nikmat yang diberika-Nya kepada kita..? Adakah dengan ini kita masih lagi sombong mahu dan angkuh melakukan maksiat dan kemungkaran..? 

Tepuk dada Tanya iman..Wallahu alam..


Tuesday, 27 December 2011

Keajaiban di sebalik air mata..

Bercerita tentang Air mata..ak teringat sbelum niy..ak langsung ta pena menangis sejak dr umur darjah 3..
Mase darjah 3 ue aku menangis pun sbb dipukul oleh ayah sebab ak kluar umah blik lewat..
huhuh..lepas tu ak da malas na nangis ag,,
Sehinggakan ak tidak sedar yang hatiku menjadi semakin keras dan keras..
Perlakuan ku menjadi liar di luar dan pelbagai masalah disiplin ak lakukan tnpa pengetahuan ibu bapa..

Akhirnya,Allah telah menentukan takdirku dimana ak mengalirkan air mata dengan banyak..
Dia telah mengambil ayahku ketika aku berumur 16 tahun.
Pada mulanya aku terpaksa menahan air mata kerana aku adalah anak lelaki yang pertama.

Segala urusan terakhir untuk ayahku aku sempurnakan dengan abah dan sabar.
Dihadapan semua orang terutama sekali ibuku,tidak sesekali ak menitiskan air mata..
Namun tidak dapat ku tahan lagi air mata apabila kesunyian melanda..
Ak menangis sepuasnya dan setiap kali sunyi ak akan mnangis..

Setelah menangis ak bangkit dan solat sunat untuk ayahku dan juga untuk diriku..
ternyata ak telah menemui cara untuk menenangkan hati dengan baik sekali..
stelah nangis juga ak mampu untuk lbey bertenang dan melepaskan tekanan dalam diri..

Sebelum niy ak sering mengejek popmpuan yang ske nangis..
tapi kini ak merasai sendiri betapa indahnya jika kita dapat menangis..masya allah.

Tanpa kita sedar juga,,air mata yang kita keluarkan ini sebenarnya membawa bnyak kebaikan 
diri kita..apakah kebaikannya..?

hehe..kte akan bgtau klbihannya pada post yg sterusnya..ni intro j ..hee


8 Perkara bahgia atau derita dalam kubur

Sahabat yang dirahmati Allah..
Terdapat lapan perkara yang menentukan nasib kita didalam kubur sama ada bahgia atau derita.

Abu Laits berkata : "Siapa yang ingin selamat dari siksaan kubur,maka harus melazimi (melaksanakan)
empat perkara dan meninggalkan empat perkara iaitu :

  • Menjaga solat lima waktu.
  • Banyak bersedekah
  • Banyak membaca Al quran
  • Memperbanyak tasbih (subhanallah walhamdulillah walailahaillallah wallahu akbar walahaula wala quata illa billah.)


    Semua yang ini dapat menerangi kubur dan meluaskannya
    Adapun empat yang harus ditinggalkan ialah:

    • berbohong
    • khianat
    • adu domba
    • menjaga air kencing sebab Nabi Muhammad pernah bersabda: "bersihkanlah kamu daripada air kencing, sebab umumnya siksa kubur itu berpunca daripada air kencing. (maksudnya hendaklah bersihkan kemaluan dengan sebersihnya,memastikan najis tidak terkena pada pakaian juga.)

    Wallahu alam bissawab..moge kita dpat perbaiki diri dan lebih berhati2 dalam kehidupan kita agar menghindari maksiat dan perkara mungkar..insya allah,

    solat Dhuha dan kelebihannya.

    Kita mulakan pembacaan kita tentang kebaikan solat dhuha hari ini dengan pengenalan tentang solat dhuha,,

    Dhuha bermaksud pagi..maka,ia ditunaikan pada waktu pagi..yaitu kira2 20 minit selepas terbit matahari,
    atau disebut dalam kitab2 fikah sebagai tinggi matahari daripada pandangan jauh 
    sekadar satu al-Rumh atau batang lembing yakni 2 meter.Waktu solat Dhuha berakhir sebelum menjelang 
    Zohor.

    Niat solat Dhuha

    أصَلِّي سُنَّةَ الضُحَى رَكَعَتَيْنِ لِلهِ تَعالىَ

    Sahaja aku mengerjakan sembahyang sunat dhuha kerana Allah Taala.


    Kelebihan Solat Sunat Dhuha

    Dari Abu Hurairah RA dari Nabi SAW , baginda bersabda : "Bahawasanya di syurga ada pintu yang     dinamakan 'Dhuha'. Maka jika kamu datang pada hari kiamat kelak serulah
     (malaikat) penyeru : manakah orang yang telah mengerjakan solat Dhuha? Inilah pintu kamu , silakan masuk kedalam dengan rahmat Allah " Al-Tabrani

     Rasullah SAW bersabda : "Siapa saja yang dapat mengerjakan solat sunat dhuha dengan istiqamah akan
    diampuni dosanya oleh Allah sekalipun dosa itu seluas lautan. "

    Daripada Anas bin Malik, Sabda Nabi SAW ; "Barangsiapa sembahyang dhuha 12 rakaat, Allah akan membuat istana baginya daripada emas di syurga " riwayat Tirmizi dan Ibnu Majah

    Rasullah SAW bersabda : " Solat Dhuha itu mendatangkan rezeki dan menjauhkan kemiskinan dan tidak ada
    orang yang memelihara solat kecuali orang yang bertaubat " hadis riwayat at Tirmizi



    Monday, 26 December 2011

    Ingat wahai manusia,,


    ..sehelai rambut wanita yg dilihat oleh lelaki bukan mahram dgn sengaja balasannya 70 000 TAHUN dlm NERAKA..SEHARI AKHIRAT sama dgn 1000 TAHUN hidup di dunia.

    SEORANG WANITA YG MASUK NERAKA AKAN MENARIK 4ORG LELAKI :-

    1 - AYAH KANDUNG
    2 - ADIK BERADIK LELAKI
    3 - SUAMI
    4 - ANAK LELAKI KANDUNG

    ## sangat DAHSYAT HUKUMAN ALLAH S.W.T mengenai TUNTUTAN MENUTUP AURAT, kpd kaum wanita, bantulah AYAH KANDUNGMU, ADIK BERADIK LELAKIMU, SUAMIMU dan ANAK LELAKI KANDUNGMU dari azab NERAKA ALLAH S.W.T yg amat dahsyat.. ~~ RENUNG2KANLAH DAN SELAMAT BERAMAL SAHABATKU ~







    Sunday, 25 December 2011

    Stereo Hearts~ ♥ it.!

    My favourite songs..![Adam Levine - Chorus:]
    My heart’s a stereo
    It beats for your, so listen close
    Hear my thoughts in every note

    Make me your radio
    Turn me up when you feel low
    This melody was meant for you
    Just sing along to my stereo

    [Travie McCoy:]
    If I was just another dusty record on the shelve
    Will you blow me off and play me like everybody else
    If I ask you to scratch my back, could you manage that
    Like it read well, check it Travie, I can handle that
    Furthermore, I apologize for any skipping tracks
    This the last girl that play me left a couple cracks
    I used to used to used to used to, now I’m over that
    Cause holding grudges over love is ancient artifacts

    If I could only find a note to make you understand
    I sing a song and the image grab me by the hands
    Keep myself inside your head, like your favorite tune
    And know my heart is a stereo that only plays for you

    [Chorus - Adam Levine:]
    My heart’s a stereo
    It beats for your, so listen close
    Hear my thoughts in every note

    Make me your radio
    Turn me up when you feel low
    lyricsalls.blogspot.com
    This melody was meant for you
    Just sing along to my stereo

    Oh oh oh oh To my stereo
    Oh oh oh oh So sing along to my stereo

    [Travie McCoy:]
    If I wasn’t old school, fifty pound boombox
    Would you hold me on your shoulder, wherever you walk
    Would you turn my volume up before of the cops
    And crank it higher everytime they told you to stop
    And all I ask is that you don’t get mad at me
    When you have to purchase mad D batteries
    Appreciate every mixtape your friends make
    You never know we come and go like we’re on the interstate
    I think finally found a note to make you understand
    If you can hear it, sing along and take me by the hands
    Keep myself inside your head, like your favorite tune
    And know my heart is a stereo that only plays for you

    [Chorus - Adam Levine:]
    My heart’s a stereo
    It beats for your, so listen close
    Hear my thoughts in every note

    Make me your radio
    Turn me up when you feel low
    This melody was meant for you
    Just sing along to my stereo

    Oh oh oh oh To my stereo
    Oh oh oh oh So sing along to my stereo

    [Bridge:]
    I only pray you never leave me behind
    Because good music can be so hard to find
    I take your hand and pull it closer to mine
    Thought love was dead, but now you’re changing my mind

    [Chorus - Adam Levine:]
    My heart’s a stereo
    It beats for your, so listen close
    Hear my thoughts in every note

    Make me your radio
    Turn me up when you feel low
    This melody was meant for you
    Just sing along to my stereo

    Oh oh oh oh To my stereo
    Oh oh oh oh So sing along to my stereo..

    Saturday, 24 December 2011

    Jangan Menguji Cemburu Lelaki

    KALAU BENAR SAYANGKAN SESEORANG ITU.


    GIRL : awak, saye nak bg tahu awk sesuatu..
    BOY : ye syg,ape die ckp lah.
    GIRL : Ex saya datang balik nakkan saya. Huwmm..
    ... BOY : ouh.. Awak masih dia ke syg?
    GIRL : Ermm.. Entah. Awk rasa??
    BOY : kalau awk masih sygkn dia syg, awak pergi lah pada dia.
    GIRL : Awak tak tak cemburu ke ? Awak tak marah?
    BOY : (tunduk dgn nada suara yang sayu2) Buat apa sye nak marah awak syg. Mungkin dia boleh jaga awak dengan sempurna. Saya tahu kalau betul awk sygkan saya sayang, awak takan Biarkan orang lain rampas awak dari saya. (tunduk lalu setitis air mata jatuh membasahi bumi )
    GIRL : (terdiam terpaku dgn kata2 kekasihnya) syg, saya tak inginkan yang lain, saya janji cinta saya hnya untuk awak. (lalu mengesat airmata si kekasihnya)

    kesimpulannya.
    Janganlah menguji tahap kecemburuan seorang lelaki, kerana ianya akan pendam sehingga menitiskan air mata. Air mata bg lelaki amat bermakna, tp ianya akan tewas jika hatinya diluka.



    Harap korang amek pengajarannya sebab lelaki sangat sangat terasa jika dia cemburu.Maybe korang akan fikir kawan lelaki yang korang rapat just kawan biasa.Tapi korang kene tahu sangat berbeza lelaki yang rapat dengan ramai perempuan dan perempuan yang rapat dengan ramai lelaki.

    Lelaki adalah jenis yang setia sekiranya mereka betul2 mahukan korang n tiada perempuan yang dapat ubah perasaan itu terhadap korang.


    please dont ever use that letter.

    huu..perkataan ni adalah salah satu daripada perkataan yg memang kte gne dalam ayat2 seharian kte..tapiny..
    ad satu bnde yang ak memang benci gler babun dengan perkataan niyh..

    bile ak tulis mcj pnjang2 mcj ke chat ke..tibe2..jawapanny..'em' , 'k' , 'ouw' .
    mase tu ak rase mcam ape tau..mcm batu besa jatuh atas kepala pastu kepala ak pecah berderai otak sume terkeluar..pastu kene tembak ngan machine gun.jantung ak tercampak kluar cmtu j..

    amacam.? sakit tak..hmm.ntala..ak tatau na ckp ape ag..ak klu bole tana la ade darah tinggi kecik2..
    bknny makan bnde masin j boleh menyebabkan darah tinggi taw.
    bnyak tensyen, pendam perasaan..n kbnyakan masalah psikologi juga bley bawak kepada penyakit darah tinggi.

    sori to say..tapi ak mcm ayah ak..ak suke pendam perasaan.n dy ade darah tinggi sbb bnde psikologi niy
    gak..hope tana la warisi penyakit mcm tu kan..i tried to become wisely.
    ak lbey senang berterus terang..tapi apa makneny sume tu klu da berterus terang pun tetap 
    keadaan ny same gak..hm..tapela..

    klu mmg cmtu takdir ak..ak terima dgn redha..tiada apa yang mampu ak lakukan selain memberikan 
    yang terbaik untuk semua orang disekeliling aku..

    its ok utk jadi orang yg ta dikenali dan ta difahami..tapi jangan sampai ak yang ta kenal orang
    dan ta faham perasaan orang..thats all.

    Mintak maaf wat korang terasa,wat korang mara ke,sedih sume..sori..

    Art Of Troll

    Antara korang sume sape yang suke bace komik..? for sure sti ramai lki ny en..kakak2,adik2 pompuan..sti lg minat novel tol ta..haha,,mb ta sume kot..
    Tapi skunk niy gua na cter tentang komik lawak yang sangat lawak sbenany klu korang paham lawak dia.

    n kebanyakan lawak mereka adalah tentang kehidupan seharian kita.

    At cni na share beberapa pages dy yg ak ske gler bace n bce ulang2 pun tetap akan gelak..haha..


    Korang tau ke ape makneny troll ue..? troll ue bermaksud korang telah terkena atau kenakan orang atau 
    ditipu atau yang sewaktu denganny..


    ni gamba troll.

    haha..yang ni nameny mintak penampar.
    Kebanyakan lawak troll ni ske menggunakan perkataan fffffuuuuuuuuuu haha..raseny korang tau pe maksudny
    tapi ta elok mencarut en..so dy tulis separuh j..


    haha..siot gler dy pny marketing.
    ak ske gler yg niy,,mke dy mke pasrah er..

    hahah..ak rase tu jer kot..hope korang terhibur..klu na follow komik niy..at fb pages see more..
    at twitter @trolll at tenet korang google Art of troll.



    KHAIRUL IKHWAN
    KKomited
    HHarum
    AAmanah
    IIkhlas
    RRamah
    UUntung
    LLemah-lembut
    IIdealistik
    KKreatif
    HHarum
    WWarak
    AAlim
    NNaif
    Apa ada pada nama?