Followers

Wednesday, 10 April 2013

Jawab Kuiz dan Menang..!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca sekalian..aha..dengan ini pada pukul 12 malam 10 haribulan 4 saya melancarkan Kuiz Imam Ahmad bin Hanbal : JAWAB DAN MENANG! dimana anda perlu jawab kuiz yang mana jawapan dia ada dalam blog niyh jugak..so kene selongkar2 cket la..clue dy adalah..jawapan dy cme ade dekat post yang ade perkataan IMAM AHMAD BIN HANBAL sahaja pada tajuk postny..

Kuiz ini bertujuan untuk mengajak peserta untuk menyelami bersama2 penulis pengalaman2 indah penulis bersama2 dengan kumpulan Imam Ahmad bin Hanbal.haha...jawab kat message at facebook ak okay..sebabnya ak tatau lagi camne nak privatekan komen blog niyh.huhu..okay da tau..haha..jawapan boley letak at komen okay..

DATELINE:
sepanjang bulan April

SYARAT2 PENYERTAAN : 
  • FOLLOW blog ak niyh..ala..tekan follow je kot..en,tak pun tekan JOIN THIS SITE.ok
  • FOLLOW twitter gua - @kaysablihan
  • kalau due2 takde pun takpela..huhu

SYARAT2 MENANG :
  • jawapan nya BETUL dan TEPAT.
  • jawab kesemua 8 soalan dengan baik.
  • peserta TERAWAL tambah kemungkinan untuk JUARA.
  • Pengajaran yang diberikan adalah yang MENARIK.

HADIAH yang ditawarkan adalah : 
Topup MAXIS/CELCOM/DIGI/UMOBILE
kalau ade yang lain cakapla..kalau takde phone ue..nta.bg alamat la kot.ak poskan duit.tapi untuk JUARA j la eak.
JUARA                  : RM30
NAIB JUARA        : RM20
SAGUHATI :  RM10(x5orang)
SAGUHATI KE-2 akan diperuntukkan sekiranya ramai yang menyertai...  

KLU : post2 IMAM AHMAD BIN HANBAL
SOALAN2 nya adalah : 
  1. Berapakah jumlah gamba dalam post Imam Ahmad bin Hanbal : latihan dan latihan?
  2. Berapakah AJK Nasyid Imam Ahmad bin Hanbal?
  3. Berapa kali perkataan Quran disebut dalam Lirik Lagu 2..?
  4. Berapa gambar dalam post Perasmian Hamper?
  5. Berapa nama orang disebut dalam post Pembentangan Kumpulan?
  6. Perasaan penulis ketika menerima Tugasan Kemuncak Nasyid?
  7. Pengajaran yang anda peroleh dari post Persembahan ke3.
  8. Pengajaran anda peroleh dari kuiz ini..haha

9 comments:

Kay Sablihan said...

testing cnie..

kechixx hussain said...

aiyok...susahnya soklan...;)

nurul husna said...

soklan 5 - name2 yg berulang dikira skli x ?

Kay Sablihan said...

haha..kire sume je,,

nurul husna said...

ceh, tk ckp awal2 ..

Kay Sablihan said...

hehe..maaf ye.. :p

Nazmin Nazifa εїз said...

Takde facebook . hahaha ... tak leh join la jwb nya ? XD
Nak private komen sementara je la utk kuiz ni ? oOoO~ hee

Kay Sablihan said...

Haha,naty kay update la kasi sume boley join eak.

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

KHAIRUL IKHWAN
KKomited
HHarum
AAmanah
IIkhlas
RRamah
UUntung
LLemah-lembut
IIdealistik
KKreatif
HHarum
WWarak
AAlim
NNaif
Apa ada pada nama?